32

Hitrost strežnika je ključni dejavnik za uspeh spletnih strani in trgovin, saj vpliva na več vidikov, kot je SEO, uporabniška izkušnja, konverzija in zvestoba strank. Hitrejša spletna stran ali trgovina pomeni boljšo uvrstitev v iskalnikih, več obiskovalcev, nižjo stopnjo odbitka, večjo zadovoljstvo in zaupanje uporabnikov ter več prodaje.

Izjemno pomembno je hitro nalaganje spletne strani vašim obiskovalcem se mora spletno mesto naložiti hitro in brez napak. Zato je pomembno, da izberete zanesljivega ponudnika gostovanja, ki bo ponudila dom vaši spletni strani. Izbira gostovanja je različna izbirate lahko med navadnim spletnim gostovanjem, ki je primeren za vse spletne strani na hitrih NVMe strežnikih. Za bolj zahtevne aplikacije pa izberemo VPS ali celo samostojen strežnik.

Pri Mammoth.si izdelane spletne strani po naročilu in trgovine uporabljajo CDN, kar je ključni del infrastruktrure za zagotavljanje izredno hitre spletne strani kjer koli po svetu. Vsem svojim naročnikom z zakupljenimi domenami pa omogočamo Anycast DNS strežnike. V praksi kombinacija obojega pomeni izredno hitro velike hitrosti spletnih strani in povečano varnost pred napadi.

NVMe Strežnik
Primerjava hitrosti gostovanja NVMe


Hitrost spletnega gostovanja oz. strežnika je izjemno pomembna za dober SEO (Search Engine Optimization) in uspešno prodajo iz več razlogov. Hitrost spletnega mesta neposredno vpliva na uporabniško izkušnjo. Uporabniki so nestrpni, in če spletno mesto dolgo nalaga, bodo verjetno zapustili stran ter poiskali konkurenčno alternativo. To visoko stopnjo zavrnitve lahko iskalniki, kot je Google, zaznajo kot negativno znamenje in to lahko škoduje vaši uvrstitvi v rezultatih iskanja. Po drugi strani pa hitro nalaganje strani pozitivno vpliva na uporabniško izkušnjo, kar povečuje verjetnost, da bodo obiskovalci ostali na vaši spletni strani, brali vsebino in izvajali želene akcije, kot je nakup izdelka ali izpolnitev kontaktnega obrazca.

Hitrost spletnega mesta neposredno vpliva na SEO, saj je eden od dejavnikov, ki jih upoštevajo iskalniki pri ocenjevanju kakovosti spletne strani. Google je že več let poudarjal pomen hitrosti nalaganja strani in upošteva to metriko pri določanju uvrstitve v rezultatih iskanja. Spletna mesta, ki se hitro nalagajo, imajo boljše možnosti za višjo uvrstitev, kar pomeni večjo vidljivost in več obiska.

Hitrost spletnega gostovanja vpliva tudi na konverzije in uspešno prodajo. Počasna spletna stran lahko odvrača potencialne kupce in zmanjšuje stopnjo konverzije. Hitro delujoče spletno mesto omogoča boljšo uporabniško izkušnjo, omogoča hitrejše brskanje po izdelkih ali storitvah ter olajšuje zaključek nakupa. To povečuje verjetnost, da bodo obiskovalci postali stranke in prispevali k večji uspešnosti prodaje.

Študije so pokazale, da večina uporabnikov interneta ne bo čakala več kot dve sekundi, da se spletna stran odpre, ko kliknejo na povezavo. Če je vaša spletna stran počasna in potrebuje več kot tri sekunde za nalaganje, boste izgubili potencialne stranke, ki bodo zaprle vašo spletno stran in morda nikoli več ne bodo prišle nazaj. Vaša spletna stran mora biti hitra in učinkovita, da zagotovi dobro uporabniško izkušnjo in poveča vaše prihodke. Na primer, Pinterest je z izboljšanjem hitrosti svoje spletne strani za 40 % dosegel 15-odstotno rast organskega prometa in registracij novih uporabnikov.

V sklepu lahko rečemo, da je hitrost spletnega gostovanja ključnega pomena za dober SEO in uspešno prodajo, saj vpliva na uporabniško izkušnjo, uvrstitev v iskalnikih ter konverzije. Zato bi morali lastniki spletnih mest resno razmisliti o optimizaciji svoje spletne infrastrukture, da bi zagotovili hitro in učinkovito delovanje svojih spletnih mest.


Delite članek s prijatelji!

32

0 Komentarjev